2015. október 30., péntek

Karácsonyi készülődés 2


Átléptünk a második hétbe. A karácsonyi készülődés 2. hétebe. Összegzés az első hétről: karácsonyi képeslapok listajá kész, plusz a címek is, ajándéklista(bár egy személy számára még nincs ajándékötletem, de karácsonyig még bőven van idő), karácsonyi családlátogatás dátumok szerint összeírva, menü megtervezve, amihez gyűjtöttem recepteket is, előszoba kitakaritva.
A második hét október 26.-tól november 1.-ig tart,melynek feladatai: 
  • rendrakás a nappaliban(lomtalanítás, rendrakás, portörlés, dísztárgyak letörlése, villanykapcsoló letörlése, ajtó lemosása, ablakpucolás-ami most már elkerülhetetlen-, kárpittisztítás, TV képernyő letörlése, porszívózás, felmosás),
  • megtervezni az adventi naptárat, melynek kivitelezése folyamatban, lesz róla kép is,
  • átnézni a dekorációkat,
  • befejezni az ajándéklistát
  • és amit még korainak tartok- elkezdeni a karácsonyi bevásárlást a sütéshez.
Adventi naptárat a nővérem gyerekeinek készítek. Tavaly nem fogtam bele ilyen projektbe, mivel nem törekedtek felszínre a kreatívkodni vágyó hajlamaim. De most megtetszett az ötlet, és ennek szerintem jobban is fognak örülni, mint a múlt évi boltban vásárolt változatnak. Az inspirációkat kinézetet illetően itt ,és a tartalmat illetően itt gyűjtöttem össze. Jelenleg fél úton vagyok a kivitelezésében, már várom hogy kész legyen.Ebben az évben néhány személynek Sk ajándékkal készülők, remélem sikerülnek is, mivel össze kell varrni őket...:-).Nem szeretnem leütni a poént, hogy kinek készül, hátha olvasói a blognak. Az alapanyag már beszerezve, még tű és cérna hiányzik.



Hát akkor  a naptár, és amennyi kész van belőle. Az alapot egy kemény nagy méretű kartonpapír szolglátatta, a megszámozott és fehér géppapírba csomagolt gyufásskatulyákba kerül az aznap egy jó cselekedet és érte egy ajándék. Az ajándékok nagyságát a skatulya méretéhez kellett igazítanom, bár pár ajándék nagyobb, amjd azok lesznek a bonuszajándékok a végén. Még ragasztani kell tíz gyufásdobozt, bele a jo cselekedet plusz a jutalomajándék és kész is.


Az SK készítésű ajándékok alapanyagai.Erről még sajnos nem írhatok....



Nincsenek megjegyzések: