2015. október 26., hétfő

Mert nőnek lenni jó


Ezt a címet viselte az az őszi nőknek szóló szeminárium, melyen drága kuzinommal Krisztivel szombaton résztvettünk. A Facebook-on találtam rá még jó pár héttel ezelőtt, és nagyon megtetszett, és rá is vettem Krisztit mennjünk el. Hát mi tagadás, ha nem úgy teszünk, az életünkből kimarad egy szuper, tanulságokkal teli, élménydús rendezvény, ahol jobbnál jobb előadók jobbnál jobb előadása fűszerezte meg a napot. Egy egész napos szemináriumról van szó, ahol több spirituális témát érintve hallhattunk olyan dolgokról, amit az ember, vagyis mi nők igazán nem is tudatosítunk. A szünetekben kézművesek portékáit élvezhettük, amiből nem is volt kevés, és nagyon vissza kellett magam fogni, hogy ne vegyem meg mindet. Frissitőkről és nassolni valókról is gondoskodtak. A kis harapnivalókat az egyik meghívott előadó szolgáltatta, melyek csakis egészséges alapnyagokból készültek, és kaptunk recepteket is. Volt fodrász, sminkes, szóval ami a női léleknek kell.Késő délután ért véget a program. Krisztivel konstatáltuk, hogy ide érdemes volt elmenni, és ha tehetjük, a tavaszi szemáriumra is elmegyünk. Akkor beszéljenek a képek.


Ez volt a jegy, a szám a tombolaszám volt, sajnos nem nyertem semmit, de minden egyes húzásnál úúúgy izgultam...


A programfüzet.


A résztvevők


Nemes Aranka, akit a tavaszi szeminárium nagysikerű előadása után a közönség kérésére most is meghívtak, a betegségeink lelki hátteréről, gondolataink, fantáziánk, tetteink lelkünkre való hatásáról beszélt, egyben  vezeti a Lótuszvirág lélekházat Dunaszerdahelyen.


 Montorfyy Letti, Budepstről érkezett írónő, akit saját életútja inspirálta az írásra, melyekből párat fel is olvasott nekünk, a változás, a hogyan higyjünk önmagunkban, hogy bármikor lehet az életünkön változtatni volt írásainak témája.



Ő Németh Anikó, aki életmódváltásáról, annak nehézségeiról, okairól, blogírásáról(konyhamesék) beszélgetett Krisztinával, az egyik főszerevezővel. Étkezéséből kihagyta a cukrot, a klasszikus lisztet, édességet, kenyeret és rendszeresen sportol.


Ilyen csokis finomságok is vártak ránk a szünetekben. Egyet meg is kóstoltam, valami mennyei volt. Budapesti csokimágnással is szóba elegyedtünk, aki aztán tud beszélni a csokiról.


Az Alsó Szeliből érkezett fiatal kézműves sajtgyártó. Sokat megtudhattunk, hogyan is készül egy sajt házilag, plusz pont, hogy kostolót is hozott.


Ebéd után egy kis közös torna, hogy ne aludjunk be...


A bögrekampány keretén belül, melyet ebben a bejegyzésemben már említettem, mindenkinek saját bögrét kellett hoznia, melyet egy közös fotó meg is örökített.


Ízelztő a kézművesek portékáiból.



Molnár Horváth Andrea pszichológusként gyerekekkel, fiatalokkal, családokkal, közösségekkel foglalkozik. Hisz abban, hogy a lelki problémák, nehézségek megoldásának kulcsa az önismeret, a tudatosság és hitelesség önmagunkkal szemben.

Szabadidejében szívesen foglalkozik önkifejezést segítő művészetekkel – improvizációs színházzal, festéssel, írással, tánccal. A  beszélgetés témája  a művészetterápia volt.



 Mórocz Magdolna. Ismert mint intim torna oktató. Lazán beszél a szexről, de sosem alpárian, inkább ismerve az emberi szervezet és a lélek intim titkait.  Tavasszal a nők és a szex témát boncolgatta, most az előadás befejező részét hallhatjuk, amelyben arra is kitér, vajon mi számít a szexualitásban normálisnak!






Nincsenek megjegyzések: