2016. január 10., vasárnap

Farsangra fel! #2



Miután a farsangi hagyományokhoz és szokásokhoz már sikerült közelebb kerülnünk, következzék a farsangi ételek bemutatása. Köztudott, hogy szeretek főzni, és az eggyes ünnepekre jellemző fogások csakugyan birizgálját  a fantáziámat, nemcsak azért, mert nem a hétköznapi, szokott ételek kerülnek az asztalra, hanem, mert más ízekkel ismerkedhetek, és azokat tovább adhatjuk generációról generációra. Ahogy már írtam a farsang számomra csak a kissé olajos duplaa adag lekvárral megkent fánk jelentette, ez alkalommal, mivel már a saját konyhánban a saját maga ura vagyok, szeretnék olyat főzni, amit még eddig nem volt alkalmam. Reméljük sikerrel járok?




  1. forgácsfánk- katt a linkre a receptért,
  2. amerikai fánk
  3. pillefánk
  4. tíz perces fánk
  5. sajtos perecek
  6. kolbászos-túros pogácsa
  7. sajtos-baconös muffin
Na jó, úgy érzem a fánkfajtákból elég lesz, gyerünk valami főétel uitán nézni.

  1. farsangi részeges csirke
  2. banánnal töltött csirkemell
  3. sonkás makarónis saláta
  4. hagymamártás
  5. juhtúrós mártogatós
  6. rántott mozzarellás rudacskák
  7. krémsajtos mártogatós
A sorozat ezen része letudva, bár gondolom, hogy ez a válogatás nem teljes, hisz minden bizonnyal akadnak nagyobb számban is még olyan receptek, melyeket én nem nem tettem itt közzé, a receptek tárháza igazán sokoldalú. Legközelebb felvonultatom a farsangi díszítő elemek és dekorációk kínálatát. Továbbra is tartsatok velem.





Nincsenek megjegyzések: