2016. április 11., hétfő

Gabi születésnapja

Szombaton beiktattuk, ahogy azt terveztük, Gabival a közös mozizást születés napja alkalmából. Ez volt a meglepetés, amiről teljesen addig nem tudott, míg a Judit mama ki nem bökte, persze csak véletlenül...:-). De sebaj, mert így nem tudta, hogy tartogattunk neki még valami mást is. Mellék ajándékként a két oldalas tavaszi kendő és egy gyerek pezsgő szerepelt. Nagy mosollyal vette át az ajándékot, és a kendőt fel is tette. Szombat on reggeli után fél kilenc tájban indultunk, hogy ne legyen rohanás, és még a film kezdete előtt nézelődni is tudjunk. Egész úton beszélgettünk, inkább csak ő, mi hallgattunk. Mostanában már foglalkoztatják komoly témák is: mi az a WIFI, hogy működik a WIFI, nooo ezekre a kérdésekre hagytam, hogy férjecském válaszoljon...De volt szó suliról, dolgozatokról, bábról, a régi időkről, pl. hogy annak idején hogyan keltek át a határon, mit lehetett venni külföldön, milyenek voltak az ellenőrzések, stb. Ezek a dolgok is nagyon érdekelték, és hozzáfűzte azt, amit édesanyjától hallott. Így az út is rövidebbnek tűnt. 
 Érkezés után nekifeszültünk kiválasztani a filmet. Ezt teljesen rá hagytuk, hiszen nagy lány már, el tudja dönteni, mi érdekli és mi nem. Nos meg kell hagyni nagyooon jóóó filmre a választása. Mind a hárman oltári jól szórakoztunk, de most komolyan. Felnőtteknek szintúgy ajánlom, mint gyerekeknek hat éven felül. Szórakoztat, tele vicces jelenetekkel,végig érdekes a sztori, leköt, szinte nem is volt benne unalmas rész, bár egyszer megijedtem, de én amúgy is olyan vagyok. Gabi is, ahogy néha figyeltem, egész idő alatt mosolygott és láttam, hogy totál élvezi a mozizást. A pattogatott kukoricát és italunkat még a film kezdet előtt befaltuk. Szóval csak bátran mindenki, aki még nem látta, hajrá, 108 perc nevetés. És ami még a lényeg, hogy tele van szimbólumokkal, ami jó, mert nemcsak szórakozást jelent a gyerekeknek, hanem tanítja is őket a jóra.





 A mese végén megtömtük a megtömni valót. Közben megvitattuk, kinek mi tetszett a legjobban a mesében, sok más vicces jelenet mellett egyöntetűen a lajhárral a hivatalban részre voksoltunk. 


Mint megígértük neki, a mozi után még nézelődhet, és megveheti azt amit szeretne a pénzéből. Még a film előtt könyvesboltban voltunk, sokat válogattunk, de vagy az ár, vagy maga a könyv nem tetszett. Végezetül egy szép baglyos kemény fedelű csíkos jegyzet füzetet vett, amibe még aznap elkezdte regényét írni.

Még a könyvesboltban. Számolja mennyi az annyi.

Délután fél kettő fele úgy éreztük, itt az idő hazaindulni. Gabi nekem és kereszt apjának külön-külön megköszönte a szülinapi ajándékát, és háláját még egy félszeg kis kéz simítással fejezte ki.



Nincsenek megjegyzések: