2016. május 16., hétfő

Házprojekt: a vakolás


Nagyon, de nagyon nagy örömmel indultunk el itthonról péntek délután. Készen lett az egész ház vakolása. Az első utunk mindjárt a házhoz vezetett. A munkások már nem voltak ott, csak a nagy kupit hagyták maguk után, de végül is, nem nagyon zavart, úgy látszik ez azzal járt. De ami a lényeg, nagyon szépen végezték munkájukat. Minden szobát többször (két alkalommal is) is végigjártuk: itt is, itt is, és itt is,ki  van vakolvaaaaa.. Így, hogy már nem a puszta tégla falak köszönnek vissza ránk, hanem egy szépen kivakolt házba léphetünk be, teljesen más érzés. Számomra, de férj is így látja, megnyíltak a terek, nagyobb hatásuk van a szobáknak. Nem tudom miért, mikor két centis vakolat takarja el most már a falakat. De nagyooon szupiii lett. Másnap is kimentünk, tenni egy benti kört a házban, éppen munkán kaptuk az egyik tagot a vakoló csapatból, aki már csak az utolsó simításokat végezte, még egyszer átkente az egész házat, az összes falat valami anyaggal, amitől még simább lett. Mivel, akkor úgy sem tudtunk volna ott tevékenykedni, kihasználtuk az időt, és átugortunk Győrbe bevásárolni villany kapcsolókból, dugó alljzatókból (gondolkoztam is mi a stekker szép, magyar megfelelője). A kosarunkba még került egy kinti lámpa a bejárati ajtó fölé, két darab egyszerű lámpa búra a műszaki, ill. kamra helységbe. A közeli városunkban pedig egy építkezési-lakberendezős nagyüzletben lefoglaltunk csempéket (zuhany, WC, konyha, előszoba, műszaki helység), és padlót (nappali, vendégszoba, folyosó), és megvettük a hűtőt is, aminek árából engedtek, miután bevágtam a még nem tudok dönteni "ártatlan "arckifejezésemet, ráadásként adhatunk le a szaküzletnek régi, nem használt, újrahasznosításnak pont jó lesz háztartási kütyüket. Szombaton a hűtőt is kiszállítják. 

Vasárnap aztán seprűt, lapátot és apu által szolgáltatott kaparó szerszámot vettünk a kezünkbe, és takarítottunk, legalább három órán át, mivel a fűtőcsüvek lerakása és a z alaptalaj kiöntése előtt szép, tiszta, egyenletesnek kell lennie az alapnak. Szó mi szó, hogy elfáradtunk, de tudjuk, hogy ez kemény munkával jár, és néha nagy türelem, és sok idő szükségeltetik egy ilyen nagy méretű projekthez. Na de akkor már beszéljenek maguk a képek:

Pórszívózza az ablakpárkányokat.

Gyerekszoba.

Garázs.

Szintén. Gyors vagyok, mint a villám, lefényképeznie sincs ideje.

Műszaki helység.

Előszoba és bejárat a garázsba.

Nappali-konyha rész.

Nappali fala és a folyosó.


A folyosó felől a nappali másik része, ahol a kanapé lesz.

A fürdőszoba, egyébként nem ilyen kicsi a valóságban.

A vendégszoba.


A dolgozó szoba, vagy...?

Az étkezű sarokból nézve.

A hálószobánk, gardróbba nyíló ajtóval.

A bejárati ajtónál.



És egy kis szórakozás. "Gyere asszonykám, nézzzünk ki hülyén"

A vakolásnak még természetesen száradnia kell, nem ez a végleges szín. Fehérnek kell lennie teljes száradás után, amire majd mehet a rendes szobafesték, mi fehéret szeretnénk mindenhova.:) Arról majd egy önálló posztban. Addig is ebben gyönyörködünk.:-)



Nincsenek megjegyzések: