2016. június 13., hétfő

2016 könyvei #4.1

Már nem is mondom, kitől kaptam a könyvet, szerintem mindeki rájött... A címe Angyalműhely, és aki írta, nem más mint Ördög Nóra, akiről már sok mindent tudunk. Még nagyon régen egy gyermek műsorban kezdte a pályafutását, mint műsorvezető. Magas, vákony, beszédes, jó "fajta" egy ilyen munkára. Aztán jöttek szép sorban az egyéb felkérések, számos tehetségkutató, reggeli ébredős műsort vezetett, és talán még rádiós is volt. Nagy felkavarást okozott a médiában, mikor szép haját teljesen rövidre, fiúsra váltotta. Szerintem az még jobban is illett neki. 

Na de most nem az életéről szeretnék beszámolni, hanem a könyvéről, azaz arról az írásról, amit társszerzőjével, Törköly Erikával adtak ki. Igen, műsorvezetés után, amit mond, azt le is írta. És milyen jól is tette.


Ez nem egy fajta regény, vagy novella, hanem az évek során, mint nő, feleség és anya, összegyűjtötte saját és mások (az Angyalbázison résztvevő nők) tapasztalatait, és ezt a nagy csokrot, könyv formájában csomagolta. Az Angyalbázis éegy olyan hely, ahová nők tuccatjai járnak kiadni magukból, ami nyomasztja őket, vagy tanácsot kérnek, vagy véleményt mondanak, és így segítenek egymásnak, nők nőknek. Sok olyan nőtárs van, aki nem találja a helyét a világban, aki egyedül érzi magát, pedig kapcsolatban él, vagy akik hármasban vannak egy kapcsolatban, vagy akik inkább vannak együtt valakivel, mert már szinte szokásnak érzik azt, nem pedig egy kapcsolatnak, vagy aki fél a változástól, vagy aki már más úton jár mint a párja, vagy aki tudja hogy a férj tért le a közös útról, de megbocsájtott. Érdekes és egyben fejtágító volt olvasni az ilyen történeteket, és megtudni azt, mennyi külünböző női sors van, melyeknek elmesélése valakinek erőt adhat, vagy segíthet egy felismerésben. 



 A könyv arra szeretne rámutatni, ha maga a nő nincs összhangban magával, ha nincs megbékélve önmagával, akkor semmi sem működik. És egy teljes, kiegyensúlyozott élethez ez elengedhetetlen. A könyv másik részében feladatok vannak, napi szétírással egy hónapon keresztül. Ezeknek a feladatoknak a célja segíteni, hogy többet törödjünk magunkkal, megtalálni az igazi női énünket, segít egy nőnek rátalálni arra, mit teszi őt igazán boldoggá, ismerje meg önmagát, és a végén azt el is tudja fogadni. Ehhez hosszú út vezet. Minden hét más és más témában folyik: önismeret, önelfogadás, önszeretet, önbizalom.


Hétfő

Napi feladat- egy összeállítást készíteni a kedvenc dalaidból, és ezt hallgatni a reggeli készülődésnél. Gyerek esetében hallgassatok pár dalt, ami az ő kedvence, így  készüljetek az oviba vagy a suliba.

Napi sport- táncold végig az egyik kedvenc dalod.

Esti feladat- írj hálacetlit (minden nap), mi volt jó aznap, minek örültél, vond be párodat is.

Napi vízmennyiség-  jegyezd le napi folyadékbeviteledet.

Kedd

Napi feladat- a zenei válogatást hallgatni reggeli készülődés közben.
                             - bevásárolni az esti prorgamhoz: 
  • arcradír, arclemosó, arctonik, nappali hidratáló krém, testradír, testápoló, arcmaszk, egy trendi körömlakk, hajpakolás, körömreszekő(ha még nincs), éjszakai hidratáló krém, habkő.
Napi sport- menj el gyalog a beszerző körútra.

Esti feladat- vesd bele magd egy igazi kényeztető szeásznba :
  • hajpakolás, 
  • kezek ápolása,
  • lemosni a régi lakott, 
  • átradírozni az arcot, 
  • utána zuhany és testradír 
  •  testápoló, majd vegyél fel egy kényelmes, pihe-puha pizsamát,
  • arcpakolás,
  • lakkozzd ki a körmeid, 
  • nézz TV-t, vagy olvass míg szárad a lakk, egyszóval ne siess vele,
  • és utána még várj 5 percet,
  • mosd le az arcpakolást,
  • kend be arcod az éjszakai hidratáló krémmel.
Napi vízmennyiség-......

 Szerda

Nappali  feladat- ébredéskor az ágyban még adj magadnak pár percet. Gondold végig, mi fog ma történni, mi vár ma rád, azt is, milyen ruhában látod magad aznap. 
Végezz el egy légző gyakorlatot: mély levegő, karok a fej fölé, kilégzés lassan, karok lassan le, ismételd meg 3x. 
Napközben írj teendőlistát a rád váró feladatokról.

Napi sport- mozgasd meg többször a végtagjaidat, ha ülő munkát végzel, akkor pláne.

Esti feladat- szemöldökszedés (mindig tisztísd meg előtte az arcodat, csak éles csipesszel végezd,ne akarj drasztikus változásd a szemöldüköd vonalában, a csipesszel belülről kifele irányba szedd a szálakat és növés irányába dolgozz, a végén arctonikkal tisztísd meg a területet)
                           - borozgatás a pároddal egy szórakozóhelyen vagy otthon, így tudtok fontos dolgokról is beszélni.

Napi vízmennyiség- ......

Csütörtök

Napi feladat- A nap végén, mikor időd engedi, levezetéskétn ugorj be egy papír-írószer boltba, és ajándékozd meg magad egy szép füzettel- ÁLOMNAPLÓ lesz belőle holnaptól. Délutáni kávé a barátnőkkel, avas be őket az Angyalműhelybe, és értékeljék 1-től 10-ig számmal a párkapcsolatukat és nőisségük megélését, majd beszéljetek erről.
Napi sport- Végezz pár hasznos karizomerősítő gyakorlatot, 2 félliteres palack biztos akad a közelben.
Esti feladat- Kávé után jöjjön egy film a csajokkal, ha esetleg nem jön össze, akkor nézzetek meg egy DVD-t.
Angyali tipp- Búcsúzás előtt még beszéljétek meg a következő kávé időpontját.
Napi vízmennyiség-......

Péntek

Napi feladat- az álomnaplóba, amit tegnap az ágyad mellé készítettél, írd le azokat a gondolatokat, részleteket vagy akárcsak szófoszlányokat, színeket, amelyekre az álmodból emlékszel.

Napi sport- iktass be egy félórás sétát vacsi előtt, vagy utén, lélegezz mélyeket és engedd, hogy leüllepedjenek a gondolatok.

Jegyzetek- írd le egymás alá azt a 3 állatot, amelyek a legkedvesebb a számodra. Fontos a sorrend. Az 1. helyre írd azt, amelyiket a legjobban szereted. Az állatok mellé sorold fel azt a néhány tulajdonságot,a mi kifejezi, hogy miért kedveled őket. Ez segítenoi fog az önelemzésben. Az első állat, amilyennek látnak téged, a második amilyen most vagy, a harmadik amilyen szeretnél lenni.

Esti feladat- engedj magadnak egy forró lábfürdőt. Csepegtethetsz bele valami finom illóolajat is. Áztasd őket min. 15 percig, majd távolísd el az elhalt hámsejteket. Utánna lakkoz.

 Szombat

Napi feladat- Indul a nagy gardróbrendezés. Ha gyereked van, ezzel az érvvel, talán könnyebb lesz a játékait lomtalanítani: így helyet csinál az új játékainak. Jobb, ha szezonként elteszed a ruháidat, szelektáld funkciók szerint, legyen külön polc a nagy helyet foglaló, kötött kardigánoknka, külön fiók a fehérneműknek.

Extra feladat- rendrakás az ékszeresdobozban és cipősszekrényben is.

Angyali tipp- hívj barátnőket is a nagy eseményre, legyenek szigorúak, közben szóljon zene és koktélozzatok.

Napi sport- ha átrendezted a ruhaszekrényedet, akkor ezzel le is tudtad  a napi mozgásadagot.

Napi vízmennyiség-....

Vasárnap

Napi feladat- ha teheted, ma lustálkodj kicsit még az ágyban. Elvégre vasárnap van. Ha a gyerek nem akar később kelni, lustálkodjatok együtt a nagy ágyban, vagy TV-tek a kanapén. Ha van lehetőséged, méregesd magad a tükörben a tegnap összeállított szettjeidben. Napközben végezz mély arctisztítást, és jöhet egy könnyedd smink. Smink előtt: arctisztítás, tonizálás, hidratálás, főként belső hidratálás sok vízbevitel formájában úgy általában, de használj nappali arckrémet is.

Esti feladat- ha kész a sminked és metaláltad a legcsinosabb összeállítást, tarts egy rögtönzött divatbemutatót párodnak. Este, a nap végév készíts egy rövid leltárt a hétről: min mentél keresztül, legemlékezetesebb és legkellemesebb feladat, váratlan felismerés, amire a legbüszkébb voltál, szívesen megoldott feladatok.

Napi vízmennyiség-....



Nincsenek megjegyzések: