2016. június 8., szerda

Férfiak vs. Nők #2



A mai részben is sok mindenről olvashattok. Részben a ki, hogy hazudik, a női megérzésekről, a részletekről, a férfi és női agy működéséről lesz szó. Remélem olyan jól fogtok szórakozni, ahogy én, mikor először olvastam ezekről. 

A nők jobban tudnak hazudni. Felmérések bebizonyították, hogy a négyszemközti kommunikáció 60-80 százalékát a non verbális jelzések  befolyásolják, míg a hang tónusa és maguk a szavak vannak hatással a maradékra. Annak köszönhetően, hogy a női agy  a két agyfélteke közti gyors jelzés továbbítással van megáldva, a nők ez segít tökéletesebben leegyszerűsíteni és felismerni a non verbális és vizuális jeleket. Magyarán mondva, a nő kilométerekről felismeri a hazugot.


A nők nagy része tudja, hogy a férfiakat könnyű átejteni, mivel az erősebb nem nincs megáldva a szükséges érzékenységgel, hogy lássa a verbális és nem verbális jelek közti eltérést. Ezért is talán ajánlott ez ügyben a nőt telefonon hívni, sötétben beszélgetni vele, vagy a legjobb módszer: a fejünkön paplannal.

A nők már a férfi hangjából kiérzik, ha valami nincs rendben. Ebben a hang tónusa, magassága és ereje segít nekkik. Éppen ezért is hangzik el egy veszekedés alkalmával a nő szájából: Velem ne beszélj ilyen hangon! A férfiak többsége közben azt sem tudja mit jelent ez... A jobb hallás hozzájárul azon fenoménhoz, melyet női megérzésnek nevezünk, és ez egy ok a sok közül, miért tud a nő úgymond olvasni a sorok között.

Ez azonban nem kell, hogy a férfiakat agassztja. Ők jobban másban. Például kitűnően tudják utánozni az állati hangokat, mivel ez az egykori vadász számára nagyon nagy előny volt.

A férfiak nem látják a részleteket. Még azt sem veszik észre, ha párjuk társaságában egy másik nő kivetette rá a hálóját, és mindent bevet azért, hogy elcsábítsa. A férfi agy nem erre van feltérképezve. A férfi szemében az a másik nő ( a többi nő szemében szuka) csak egy kedves, aranyos hölgy volt, aki beszélgetett vele. És, ha a férf, párja furcsa viselkedése után megkérdezi, Drágám, minden rendben van?, és ha a válasz: Hogyne, minden abszolút rendben van, és a hangsúly az abszolút-on van, akkor semmi sincs rendben.

www.google.hu

www.google.hu


A női agynak 10 százalékkal erősebb az összekötő "vezetéke" a bal és jobb hemiszféra között, és 30 százalékkal több az összekötés. Ez az oka annak, hogy a nő tud menni, beszélni és ajkát rúzsozni - és mindezt egyszerre. És mivel a nők mindkét agyféltekét használják egyszerre, néha nem tudják, melyik a bal és a jobb. Ellenben a férfi agya sablonos, ezért tud az adott pillanatban csak egy feladatra összpontosítani. Talán ebből kifolyólag is érthetőbb, ha párunkat nem zavarjuk meg olvasás közben a kérdéssel, hogy mit vegyünk fel, vagy ha megszólítjuk borotválkozás közben, bizonyosan megvágja magát. De ha vezetés közben szólunk hozzá, eltéveszti a letérőt. Ez jó bosszúnak bizonyul, mivel a férfiak kritizálják a nőket a bal és jobb oldal összetévesztése miatt.

Szerintem van min elgondolkozni....



Nincsenek megjegyzések: