2016. november 28., hétfő

2016 könyvei #10

kép forrása: google.hu

Nahát, milyen szép kerek számnál tarok, ez a tizedik könyv az évben, amit elolvastam és amiről beszámolom Nektek. Lehet valakinek nem túl sok, és havi szinten olvas el ennyit, de nekem ennyit jutott, és nekem pont így elég. Havi kettő rendszeresen megvan. Szóval, úgy érzem, éz is egy jó választás volt. Sophie Kinselli, a Boltkóros naplója szerzője most álnév alatt ír, és a tőle megszokott sziporkázos regény helyett egy komplikált szerelmi történetet tálal elénk. Nekem élvezetes volt olvasnom, voltak benne nagy fordulatok, mikor kimeresztett szemekkel faltam az oldalakat.
Chloe, aki egy mennyasszonyi ruha boltban dolgozik, 13 éve van együtt párjárval, Philippel, akik Sammel (aki nem Philipp fia) és Nattal (aki már igen) alkotnak egy családot. Sam 16 éves, Nat kicsivel kisebb, Philip pedig egy bankfiók vezetője, akinek sajnos egy fúzió miatt veszélyben az állása. Az elmúlt hónapok mindannyiuknak stresszes és kimerítő volt, érzik kellene egy családi nyaralás, ahol kicsit megfeledkezhetnek a hétköznapi gondokról.
Amanda és Hugh, nem éppen a legboldogabb házaspár, két kislányukkal Beatricevel és Octaviával élik a mindennapokat. Amanda, a feleség reszortja a háztartás, a gyereknevelés, míg Hugh biztosítja az anyagi hátteretet családja minden kényére-kedvére. Azonban Hugh túl sok időt tölt a munkahelyén, lányait szinte sosem látja, és felesége által tervezett újabb lakásfelújítás is arra ösztönzi őket, töltsenek együtt pár napot.
Itt jön a képbe, Gerard, aki véletlenül ugyanarra a hétre kölcsönözte spanyolországi villáját a két családnak. Erről a véletlen dologról csak annyit, hogy végképp nem volt véletlen.  Így hát mindkét család kapva az alkalmon, elfogadják az ajánlatot. Chloe szabit vesz ki, Amanda és Hugh felbérelt egy bébicsőszt Jenna személyében, aki mindig nagyon vicces kedvében van. Az első találkozásukkor Amanda szóhoz sem jutott a kábulattól, amit Jenna stílusával okozott. Nagyon laza vagyok, legyetek Ti is nagyon lazák alapon.
Szóval a nyaralás színhelyére mindkét család sikeresen megérkezik, először Amanda és Hugh a gyerekekkel, és pár órával késűbb Strattonék is. Itt aztán fény derül Gerard csínyére, szándékosan szervezte ugyanarra a hétre a két család nyaralását. Az elkövetkezendő napokban kezdetét veszi az osztoszkodás, a rekkenő hőségben elszabadulnak az indulatok, valamit fény derül egy régi titokra is. Egy olyan titokra, ami a családok tudta nélkül összeköti őket. 
Chloe és Hugh az egyetemi évek alatt szerelmes párt alkottak. De nem sokáig, miután Chloe egy alkalommal bemutatta Hughnak kilenc hónapos kisfiát, Samet, akinek egyébként Chloe egyik professzora az apja. Itt a szerelmi kapcsolat véget ér, és Chloet évekig gyötri a bánat és szomorúság. Hughnak sem volt könnyű, de ő húsz évesen nem érezte magát erősnek és eléggé érettnek egy ilyen felellősséget követelő kapcsolathoz. De nem ez a tény volt az, amiért Gerard, közös ismerősük így megviccelte őket. Hugh annak a multi cégnek a személyzeti vezetője, amelyik bezáratja azt a bankfiókot, ahol Philip a vezető. A felimerés villámcsapásként érte mindkét férfit. Hughnak még azért is el kell számolni a lelkiismeretével, hogy a régi érzések fellángoltak közte és Chloe között, amit egy délutáni szerelmes légyottal koronáztak meg. A szerencsének köszönhető, hogy erre a nagy titokra nem derült fény, már azért is mert a férfi és a nő is rájöttek, nekik eddigi párjuk mellett a helyük, és próbálják újrakezdeni velük. Így is lett. Chloe Philippel, Hugh pedig Amandával maradt. És még Jenna, a bébiszitter sem rántotta le róluk a leplet. Inkább összemelegedett Sammal, Chloe idősebb fiával. 
A harmadik napon egy el nem zárt csap miatt az egyik fürdőben árvizet okozott a villában, és közben a légkondi is beadta a unalmast. Jenna ötletét követve, kinn aludtak a szabadban. Ezen az estén Chloe és Hugh egy közös alvással (igaz voltak együtt, de sosem aludtak együtt) lezárták a múltat, és másnap reggel, mikor mindkét család indulásra készen állt, elköszöntek egymástól, azzal a tudattal, hogy csak a véletle folytán fognak legközelebb találkozni. 
Hugh eltökélte, több időt tölt a családjával, Philip pedig, mint friss munkanéküli, nagy optimizmussal tervezget, mérlegeli a lehetőségeket, hogyan is lehetne a legjobbat kihozni helyzetéből.

Nincsenek megjegyzések: