2017. június 15., csütörtök

Szedd az epret!


Mostanában nem bírok magammal, és olyanokat valósítok meg amit már rég szerettem volna. Az eper szedés is köztük volt. Mikor Pozsonyba mentünk vissza az építkezésről, vagy mentünk oda, mindig elmentünk egy nagy eper termesztő hely mellett. Ami a legjobb, hogy ott nemcsak termesztik az epret, de a nagy nyilvánosság degeszre is szedheti magát, és még olcsóbban, mint a bolti áron. 
Másodszorra sikerült eljutnunk. Le se írom, hogy elsőre miért nem, mert csak felhúzom magam saját magamon. 
Hétfőn aztán korábban keltünk a hétvégi megszokottnál (férj szabit vett ki, és én elvonszoltam magammal epret szedni, jó vagyok...), összeszedtük ami egy eper szedéshez kellhet, és elindultunk. Nyolckor nyitotta ki "kapuit" a hely, mi kilenc körül érkeztünk, már akkor tele volt a parkoló.
Jöttek idősebbek, fiatalok, családok kis gyerekekkel, de még baba kocsit is láttam a sorok között. Mondom, nem semmi...
Szó, mi szó, kicsit máshogy képzeltük el a szedést. Mivel hataaalmas területen van ez az izé, gondoltuk elég végigmenni félig egy soron, és megszedtük magunkat, mint a jó gazdagok. Talán három sorban is szedtünk, mire sikerült annyit szednünk, amennyit. De nem is negatívumként írom ezt, hanem hogy milyen sokat szedtek le már előttünk, meg aztán sok volt rajta még félérett.
Nagyon élveztük  a jó időt, még lett egy kis szinünk is. Férjjel a végén konstatáltuk: nagyon jó buli volt. Hát igen, nekünk lassan már ez is bulinak számít. 😆


Nem tudom mennyire látszik hátul a nagy autó sor.



Itt kellett lemérni még szedés előtt az üres kosarakat.


Ennyivel jöttünk haza. Még aznap lekár készült egy részéből. De az már egy másik mese. 

Nincsenek megjegyzések: