2017. július 3., hétfő

Helló július!

Nos itt a nyár, és vele együtt a nyári szünet is, aminek legfőképp a gyerekek örülnek. Azét nekünk felnőtteknek is nyár van, eljött a nyári kinn sokáig a teraszon ülős, borozgatós esték ideje. Én személy szerint júniust nagyon szeretem. Ezt a szeretetet iskolás korom óta fenn tartom, de így felnőttként is. 
Mire föleszméltem, hogy júniust még nem összegeztem, el is kezdődött július, a másik kedvelt hónapom. 


Munka

E  téren is voltak aktivitások. Június első szombatján, 3-án a Minority Kids  csapatának nyolc emberkéje összeült egy kisebb kerekasztalos ülésre, és megvitattuk, mire fontos fokuszálnunk az elkövetkezendő időszakban a projekten belül. Címszavakat írtunk fel egy táblára, kinek mit jelent a projekt, és milyen munkával szeretne hozzájárulni a továbbiakban a fejlődéshez. Az elején kicsit megszeppenve csak figyeltem, aztán összeszedve a gondolataimat meg a bátorságomat kiálltam én is. Beszélni. Mint Gravid Infoként jelen a projektben természetesen a szülés, és annak pozitív élménye, valamint a az egyik legtermészetesebb dolog, a szoptatás mellett beszéltem. Ez egy hosszas  reakciót indított el a társaságban. A projekt szlogenje, legjobbat a gyermekekért. Egy szülésznőnek mit is jelenthetne többet, mint az hogy egy gyerek szerető, és pozitív környezetbe születik, és azt kapja, ami vitathatatlanul a legjobb táplálék, az anyetejet. Következő pozitívumként pedig sikerült bővíteni a kapcsolataimat. Megismerkedtem a Cseperedő program vezetőjével és megkért tartsak csoportot beszélgetéseket a szülésről, és még arról amit én fontosnak találok az egyes baba-mama klubok alkalmával. Szeptembertől lennének aktuális. És ugyanígy szeptemberben folytatom majd a szoptatási tanácsadási kurzust Nagyszombatban.

google.com

Mit csináltunk?

Ebben a hónapban sokat alapoztunk a közös programokra. És mivel az eper és a levendula szezonját éltük, voltunk epret szedni, amiből később eper lekvár is készült, recept a blogon található. Nekünk ez még nem volt elég, így eperfesztiváloztunk is sógorékkal, ezenfelül pedig jókat ettünk a pozsonyi kulináris napokon is.  Az epren túlhaladva levendula kedvelők lettünk. Bemelegítésként levendula vásárra tévedtünk be férjjel. Na jó, férj azért annyira nem, mint én, de azért a Levendula fesztiválért oda volt meg vissza, ahol nagyon jól megpihentünk és kikapcsolódtunk.A leszedett levendulából itthon levendula szörp készült. Az sem elhanyagolható dolog, hogy hatodikán lettünk két éves házasok, amit méltóképpen romantikus vacsorával egy hangulatos helyen, és utána sétával ünnepeltünk meg. Férj szeretné, ha az lenne az évfordulós helyünk. 
S most jut eszembe, hogy a házról már rég nem esett szó. Nooo kérem szépen az utolsó szoba kifestve, leparkettázva, függöny fenn,  virágok is díszelegnek az ablakpárkányon, az összes szúnyogháló most már a helyén, garázs átrendezve férj új autójának, vettünk teraszra asztalt székekkel, garázs felhajtó és járda a bejárathoz letérkövezve, kerítés a szomszéd felől kész, a telek legyamírtózva a gaz terjedése és burjánzása ellen, előtt még asszony(azaz én) kigyomlálta az udvart ahogy tudta, virágokat ültetett át, vettünk napernyőt és az utolsó egy-két hétben férj nekifeszült kézzel szétdolgozni a föld kupacokat, ebben és besegítek neki. 
Mostanában könyvet is nehezebben veszek a kezembe, de itt-ott azért ráerőszakolom magam, addig is nem az agyam jár. 

google.com

Tervek júliusra:

  • betöltöm a harmadik X-et, tortát szeretnék rendelni, a legközelebbi családot meghívni, 
  • júniusban végül is nem volt ház avató, részben a fennakadt udvari munkák  miatt, ilyen állapotban nem szeretnénk hívni az férj unokatestvéreit, ettől függetlenül már nem egyszer hívta őket csak úgy....
  • felkértek felnőtt felügyeletnek egy helyi nappali táborba, ahova Csabi is megy, ott helyt állni, 
  • élvezni a nyarat, 
  • lehetőség szerint csónakázni a Kis-Dunán, 
  • a házzal kapcsolatban, a teraszt kell megoldani, fedettnek szeretnénk elhúzható üvegfalakkal, hogy télen is kiülhessünk, a szomszéd faluban van egy cég, akik ezzel foglalkoznak, 
  • a folyó parton olvasni, 
  • továbbra is kényeztetni magunkat gyümölcsös smoothiek-kal,
  • összehozni Gabi-Csabi-Zsófi-Panni-Kispetis találkozót, a lányok kíváncsiak a kicsikre, 
  • élményben épp megfelelően gazdag négy napot eltölteni a bandával Selmecen.


Nincsenek megjegyzések: