2017. október 2., hétfő

Házprojekt: A járda #1

Az idő most eléggé közbe szólt nekünk, keresztezte a terveinket, miszerint már jóval hamarabb folyattuk volna a kinti munkákat. De ami késik, az nem múlik, ugyebár. És mikor az ember már azt hinné, sose mozdul tovább, főként mert épp mélyponton van, akkor jön egy hívás, hogy holnap megyünk dolgozni. Azaz jönnek dolgozni. Soha jobbkor nem hívhatott volna!. 
Ezen a hétvégén sz....ig voltunk a betonban és járda szegélyben. De a sok munkának meg is az eredménye, a ház körbe van véve járdával. Férj ötlete volt a ugyanolyan színű járda szegélyt rendelni, amilyen a térkő is. Végül is nagyon jól mutat, nekünk tetszik. A ház falától a járda belső szegélyéig mosott kő lesz majd leszórva, s az alá pedig valami spéci anyag, ami megtartja a vizet. A járda tér kövezése előtt még  egy réteg vágott kavics kerül, s arra rá pedig már jöhetnek a térkő téglák. A térkőt férj megrendeli, és ha szerencsénk van, van raktáron és pár napon belül ki is szállítják, vagy elhozzuk mi. 
Hála Istennek, az időjárás nagyon a mi oldalunkon állt. Tipikus szép őszi, napos, kirándulós idő volt, de egy cseppet sem búsultam. 😊 
A férfiak nagyon odatették magukat, férjre meg külön büszke vagyok, hogy így kézben tartja a dolgokat, és minden fáradtságnak ellenére képes ott lenni velük egész nap és nyomni a munkát, és hogy részt vesz mindenben, így nyugodtak vagyunk, hiszen tudjuk, mi hogyan és miből kiszült. 








Lui nagyon bízik, hogy valaki végre megszánja...😋😋






Még vasárnap beöntötték majdnem az egészet, csak egy kicsi maradt el a vendégszoba ablakától a bejáratig. Nagyon ügyes munkásaink vannak, igaz néha kell rájuk várni, de a végén mindig nagyon örülünk, hogy haladtunk ismét előre. Férj is nagyobb kedvvel ment ma reggel munkába. És igen, nagyon jó érzés.😉😊
Ez nem minden még Veressék háza táján. Férj ügyesen letette az összes küszöböt, a WC-be felszereltük a mosdót, akasztót, a fürdőben is vannak akasztók, kéz nyújtásnyira a kádtól. Oci (férj apukája, aki még nem tudná) segítségével megjavítva az ajtók, melyek eddig szorultak, mikor becsuktuk őket, naaagy darázs fészek a padlás térből eltávolítva. Férj itt is mindenre gondolt, és ügyesen manőverezett a gerendákon, valamint szeretett konyhám bővült egy újabb tároló példánnyal. 


Mikor férjjel kipróbáltam a Nagyszombatba vezető utat, hazafelé megálltunk egy outlet áruházban, és ott az első boltban, ahova betértünk, megláttam, es beleszerettem. Eredetileg fehér volt, átfestettem, hogy színben jobban passzoljon a konyhához. 

Egy-két hét múlva folytatás következik járda ügyben, és lebeszéltük, melyik téglát szeretnénk a kerítéshez, hogy tudja azt is elkezdeni. valamint bizakodóak vagyunk, hogy idén még a szín is rákerül a házra. 


Nincsenek megjegyzések: