2017. december 3., vasárnap

Házprojekt: novemberi jelentés


November a kerítés építésé volt. A kerítés alap még szeptemberben elkészült. Ez után kerestük a nekünk legszebb kerítés téglát. Férj ezt is előre kigondolta, mint minden mást, ami a házzal kapcsolatos, és nekem már csak igenlenem, vagy....igenlenem kellett. Hála istennek nekünk olyan jó kőművesünk van, aki minden ilyen anyagot olcsóbban tud beszerezni. Meg is tette, és olyan hűségesen, hogy egy nap, ha nem tűnik fel a ház előtt egy teher autó hangja, akkor nem is tudok róla, hogy szállítják a téglát. Tipikus Szőrmók. Igen, így hívjuk, de azért van rendes, becses neve, amivel most nem szolgálnék. Nagyon izgatottan vártuk hát az első téglák lerakását. Valami úk készül, valami állandó és ami teljessé teszi a házat. 
Minden alkalommal több és több látszott már a falakból, és lelki szemeink előtt láttuk, milyen szépen is fog kinézni, és nem csak mi, a szomszédok is sorra dicsérték. 










Ami még hátra van, azok tégla kalapok felhelyezése, valamint a kapuk lecek felfurrása. Azt még nem tudjuk, mikor végezhető el, ugyanis az időjárás komolyan vette magát, és lehullott az első hó, amivel jöttek a mínuszok is. Szerintem amint enyhül, folytatjuk tovább. 
Beszereztünk egy könnyen összeszerelhető fészert, ami nem fából van, de külsőleg nagyon úgy néz ki. Annak összeszerelését is elkezdték, de a hideg, szeles idő közbe szólt. 
A kazán átszerelését is megrendelte férj. Néha-néha fogja magát és leáll. A garanciájával nincs gond, az egy éves ellenőrzésen mindent rendben talált a revizor, teljesen működő képes, viszont maga a kazán és a hozzá tartozó cső, ami kivezeti a levegőt van a gond. Annak beszerelését más valaki végezte. De ez is csütörtökön megoldódik, és viszlát probléma. És aminek duplán örülök, hogy így több hely szabadul fel a műszaki helységben, legalább is így ígérték. 
Továbbá még kiválasztottuk a ház színét is. Hát nem volt egyszerű a választás, de férjjel jó csapat vagyunk, és persze sikerült, miért is ne sikerült volna. 
Bepucoltattuk a bejárat fölötti háromszög alakú részt is. Férj oda szép fa díszítő elemet szeretett volna, de az utólagos számítások után úgy vélte, nehézkes lett volna a felszerelése. Hát ebbe már nem látok bele, de nem mondtam nemet.


Férjjel sokat dolgoztunk a földdel az telken. A terasz, a garázsnál, a hátsó falnál, és elöl az utca felől is már szépen el van rendezve. Annyira más látványt nyújt már így. Néha csak beállok az ablakba, és visszaemlékezem, milyen is volt egy-két hónappal ezelőtt. Mindenhol csak föld kupacok, járda még sehol, és az oldalsó drót kerítés sem volt még. Már sokkal zártabb a tér. 

Talán ennyit a novemberi állásról, folyt. köv.


  

Nincsenek megjegyzések: