2016. október 3., hétfő

Házprojekt: szeptemberi jelentés


A szeptember, ami a házat illeti, nagy lendülettel kezdődött. Örömmel fogattuk ezt, mikor is csak úgy váratlanul a hónap első szombatján, reggel váratlanul beállított építés vezetőnk kis csapatával, és elkezdtek dolgozni a ház szigetelésén, illetve a ház alját kezdték el, mivel oda kerül még a feltöltő föld. Vicces egy helyzet lehetett. Én csipás szemmel nyitom ki a bejárati ajtót, hogy hátha találok valami érdekeset (általában üzletek szóró lapjait, katalógusait), s a távolban közeledik egy teher autó. Mire a terasz ajtót nyitom ki és lépek ki, ott szemben találom magam munkásainkkal, az udvarunkon, ahogy lopakodó üzem módban araszolnak be telkünkre a teherautóval. Ja, és hozzá teszem, én meg pizsamában... Szóval....Jó kis ébresztő volt. Azon a napon elkészültek a külső falak két sávnyi szigetelésével. A nap végén leegyeztük a részleteket, hogy a föld, ami az udvarra kell, már nála van, csak még nincs ideje, és kivel ideszállítatni. Az utolsó telefonos beszélgetésünkkor, minek célja az volt, hogy megsürgessem a munkákat, arra jutottunk, hogy már minden folyamatban van, és egy alkalommal eljönnek többen, és akkor mindent egyszerre megcsinálnak. A szigetelést, bepucolni a házat kívülről, plusz az udvar....Úgy legyen.



Velük párhuzamosan egy napon a család kisebb és nagyobb férfiai a hálót parkettázták. Csabit is bevették a partiba, és olyannyira jól ment a kis srácnak a meló, hogy a végén a két nagyobb férfi arra lett figyelmes, hogy a kisebb többet dolgozik. Nagyon is élvezte bizony, hogy fiús dolgot csinálhat, és pár sor lerakása után megértette a munkamenetet. Én voltam közben a fotós, aki megörökíti az összes házprojektos nagy lépéseket, de persze a talp alá való is az én feladatom volt. A könnyű ebéd után nasit is kaptak, egy ilyen pite formájában



Hogy ne essünk ki a festési gyakorlatból, a következő hétvégén a garázst vettük célba. A szín most is fehér, természetesen, ahogy a ház minden szobája a fehér színt kapta, és kapni is fogja. Tamás szüleit hívtuk segítségül, hiszen ők ebben már gyakorlottak. Így, teljesen hófehéren, már más hatást adnak vissza a garázs falai. Rendezettebb is lett, miután a regálos szekrényt a helység közepére toltuk, és így két oldalt több lett a terület. Hét közben megmostam  a két ablakot, megszabadítottam őket a felesleges kék szalagos védő rétegtől, felszereltem a kilincseket, és eltávolítottam minden szemetet. Itt azonban a garázsos sztori nem ér véget. Férj szerelt fel kapcsolókat és dugó aljzatokat, valamint együtt sikerült  egy  neónos lámpa felszerelése is. Így már este is világos van a garázsban.





A vendégszobában is történtek változások, a konyhában a konyhaszigetre szereltünk fel bár pultot, már csak egy bár szék hiányzik, és ott is lehet kávézni, teázni, vagy alkalmanként gyorskajázni. A hálószoba zuhanyzójába is megrendeltük, és megvettük a csempét. Ez alkalommal egy szaküzletbe tértünk be, és ott hosszas nézelődés után vetettem egy röpke pillantást egy kiállított fürdőszobára, és azonnal megtetszett. A részletekkel már csak a következő beszámolóban. Közben beszereztük a hálóba, a gardróbba és a zuhanyba a lámpákat, és fel is szereltük őket. Ja, igen, és a hónap végéhez technikusokkal elindítattuk kazánunk fűtés funkcióját is, nehogy unatkozzon a bojler melett, akinek már hosszabb ideje óta hasznát vettük.








Nincsenek megjegyzések: